Bor & Bruschetta ház

Szeretettel köszöntöm látogatóimat!

Van, aki már ismer és volt is nálunk és van, aki most talált meg minket! És remélhetőleg lesztek még sokan, akik ezután jöttök. :-)
Negyed százada Toszkánában élek, a fiaim már megnőttek, így most több időm marad a vendégekre! Befejeztük a házunk restaurálást és két szobát megnyitottunk a turistáknak.
 

A háznál nincs Toszkánát jellemző szőlő ültetvény, oliva fa, de még csak dombtető sem… de szívesen elkísérlek Benneteket a környékbeli borospincékbe és olíva ültetvényekre…
 

Két vendégszobánk:

Romantikus”:  franciaágyas, utcára néző, romantikus stílusú, jacuzzi kádas fürdővel és kis konyhával rendelkező szoba
 

Patrizia”:  franciaágyas, kertre néző szoba, zuhanyzós fürdőszobával
Mindkét szobához egy-egy parkolóhely tartozik valamint egy közös, kizárólag a vendégek által használható, terasz kis asztallal és 4 székkel
 

 

Áraink (reggeli nélkül):

 •  Patrizia 80 €/szoba/éj két főnek, illetve ha 1 fő használja is.
 •  Romantikus 90 €/éj két főnek, illetve ha 1 fő használja is.
Idegenforgalmi adó 0,50 € /fő /éjszaka
Minimum 3 éj
 

 

Felszereltség:

 • Ágynemû
 • Törölköző
 • Hajszárító
 • Tusfürdő és szappan

A ház Vicchioban Firenzétől 40km-re található Mugello területén.
 

Mugello Firenze észak-keleti részén helyezkedik el és a következő hegyvonulatok veszik körül: délről a Morello(892) és Giovi(992) hegység, északról pedig az Appenininek a Futa és Muraglione hágók közötti része. A főbb települések nevei: Barberino di Mugello, San Piero a Sieve, Scarpería, Borgo San Lorenzo és Vicchio.

Vicchio az a település, ami elválasztja a Mugellot a Val di Sievetől (Sieve folyó völgye). Mugello lakott részét a XIV. században alapították, mint "új Föld" (terra nuova) a Firenzei Köztársaság hatalmának kiterjesztéseként hiszen igy az északról, Romagna tartományból, jövő kereskedelmi útvonalakat is ellenőrizni tudták. Vicchio 1477-ben már önálló podestája van és az 1500-as évek elején hősiesen ellenáll VII Kelemen pápa által küldött spanyol csapatok támadásainak, hûseget fogad Firenzének és csak 1530-ban esik el amikor Firenzét is elfoglalják az ellenséges csapatok. Önállóságát 1838-ban elveszíti, amikor is felszámolják a podestát és Borgo San Lorenzo irányítása alá veszi a kis települést.

Az 1900-as években sajnos több természeti katasztrófa is súlytja ezt a részt, mint például az 1919-es földrengés, ami helyrehozhatatlan károkat okoz Vicchionak, a régi falakból és tornyokból alig marad valami. Ezt csak súlyosbitja az 1944-es bombázás.

Hírességek akik ezen a helyen születtek: Giotto, akinek szülőháza ma múzeum; Beato Angelico - egy Vicchioban található területi múzeum viseli nevét ugyanis szülőházából nem maradt semmi és Benvenuto Cellini rendelkezett itt egy házzal 1559-től egészen haláláig 1571-ig. Ez a ház ma teljesen fel van újítva és mi mást is tarthatnának ott ha nem aranymûves kurzusokat. Egy másik jelentős személyiség, aki viszont már a 900-as években született és alkotott itt Vicchioban az Don Milani, akinek életcélja volt a szegények nevelése és számos pedagógiai könyvet is írt.
 

A vendégek kívánsága szerint lehetőség van:

 • idegenvezetésre Firenzében
 • kerékpár bérlésére
 • lovaglásra
 • van a közelben egy uszoda
 • Forma1 pályán motor vagy autóversenyen részt venni
 • kedvükre bevásárolni egy nagy outletben
 • Bilancino tavon különböző vízi sportokat kipróbálni
 • trekking útvonalakon végigmenni
Firenzét autóval vagy vonattal is 1 óra alatt el lehet érni.
Bővebb információt olasz nyelven a Mugello honlapján lehet olvasni: turismo.mugello.toscana.it