Kezdőlap Kapcsolatfelvétel Oldaltérkép
Vendégház Kinga
 
Aktuális programok
 
 
 
 

A ház Vicchioban Firenzétől 40km-re található Mugello területén.


Mugello Firenze észak-keleti részén helyezkedik el és a következő hegyvonulatok veszik körül: délről a Morello(892) és Giovi(992) hegység, északról pedig az Appenininek a Futa és Muraglione hágók közötti része. A főbb települések nevei: Barberino di Mugello, San Piero a Sieve, Scarpería, Borgo San Lorenzo és Vicchio.


Vicchio
az a település, ami elválasztja a Mugellot a Val di Sievetől (Sieve folyó völgye). Mugello lakott részét a XIV. században alapították, mint "új Föld" (terra nuova) a Firenzei Köztársaság hatalmának kiterjesztéseként hiszen igy az északról, Romagna tartományból, jövő kereskedelmi útvonalakat is ellenőrizni tudták. Vicchio 1477-ben már önálló podestája van és az 1500-as évek elején hősiesen ellenáll VII Kelemen pápa által küldött spanyol csapatok támadásainak, hűseget fogad Firenzének és csak 1530-ban esik el amikor Firenzét is elfoglalják az ellenséges csapatok. Önállóságát 1838-ban elveszíti, amikor is felszámolják a podestát és Borgo San Lorenzo irányítása alá veszi a kis települést.

Az 1900-as években sajnos több természeti katasztrófa is súlytja ezt a részt, mint például az 1919-es földrengés, ami helyrehozhatatlan károkat okoz Vicchionak, a régi falakból és tornyokból alig marad valami. Ezt csak súlyosbitja az 1944-es bombázás.

Hírességek akik ezen a helyen születtek: Giotto, akinek szülőháza ma múzeum; Beato Angelico - egy Vicchioban található területi múzeum viseli nevét ugyanis szülőházából nem maradt semmi és Benvenuto Cellini rendelkezett itt egy házzal 1559-től egészen haláláig 1571-ig. Ez a ház ma teljesen fel van újítva és mi mást is tarthatnának ott ha nem aranyműves kurzusokat. Egy másik jelentős személyiség, aki viszont már a 900-as években született és alkotott itt Vicchioban az Don Milani, akinek életcélja volt a szegények nevelése és számos pedagógiai könyvet is írt.

A Vendégházban található 3 igényesen kialakított szoba összesen 5 férőhellyel, 2 fürdőszoba, amiből az egyik a felső szinten van két szoba szolgálatára és a másik a földszinten ahol az egyágyas szoba és a konyha található ezenkivül minden szobában van TV.

Szoba kiadása csak legkevesebb 2 éjszakára. Periódustól függően az árak 35-50 euro/fő/éj között mozognak.
Az árban benne van a  víz fogyasztás, áram, ágynemű, törülköző. Tilos állatok bevitele a házba és nem tudunk elfogadni hitelkártyát. Az írásbeli foglalás után egy hétre a teljes összeg 30%-át kérjük átutalni.

A vendégek kívánsága szerint lehetőség van:
  • idegenvezetésre Firenzében
  • kerékpár bérlésére
  • lovaglásra
  • van a közelben egy uszoda
  • Forma1 pályán motor vagy autóversenyen részt venni
  • kedvükre bevásárolni egy nagy outletben
  • Bilancino tavon különböző vízi sportokat kipróbálni
  • trekking útvonalakon végigmenni
Firenzét autóval vagy vonattal is 1 óra alatt el lehet érni.
Bővebb információt olasz nyelven a Mugello honlapján lehet olvasni: turismo.mugello.toscana.itFŐZŐTANFOLYAM
...egy 1600-as évekbeli firenzei villában.
A főzés nemcsak egy konyhai munka hanem
Bővebben »
BORKÓSTOLÓ
A régi Monte Croce területén, ami először a Guidi bárok majd Firenze Püspökének a tulajdonában volt a Pazzi család megépítette saját kastélyát
Bővebben »
Szivarkóstoló - SIGARO TOSCANO
A toscan szivar 1818-ban született Firenzében mégpedig egy váratlan nyári záporeső következtében: elázott egy halom
Bővebben »
GOLF
10km-re a B&B Kingától található egy 1992-ben nyitott csodálatos golf pálya amely megnyitása után egyből Olaszország legexkluzivabb pályája lett.
Bővebben »
FACEBOOK
  
Bővebben »
HÍRLEVÉL
Név:
E-mail:
 
 
 
Magamról Általános tudnivalók Firenze története Vendégház Kinga Firenzei útvonalak Képgaléria Vendégkönyv
Copyright © 2009. Tihanyi Kinga. All rights reserved.
www.ysolutions.hu