Kezdőlap Kapcsolatfelvétel Oldaltérkép
Bor&Bruschetta ház Kinga
 
Aktuális programok
Szeretettel köszöntöm látogatóimat!
 
Van, aki már ismer és volt is nálunk és van, aki most talált meg minket! És remélhetőleg lesztek még sokan, akik ezután jöttök. :-)
 
Negyed százada Toszkánában élek, a fiaim már megnőttek, így most több időm marad a vendégekre! Befejeztük a házunk restaurálást és két szobát megnyitottunk a turistáknak.


A háznál nincs Toszkánát jellemző szőlő ültetvény, oliva fa, de még csak dombtető sem… de szívesen elkísérlek Benneteket a környékbeli borospincékbe és olíva ültetvényekre…
 
Két vendégszobánk:

Romantikus”:  franciaágyas, utcára néző, romantikus stílusú, jacuzzi kádas fürdővel és kis konyhával rendelkező szoba,


Patrizia”:  franciaágyas, kertre néző szoba, zuhanyzós fürdőszobával
Mindkét szobához egy-egy parkolóhely tartozik valamint egy közös, kizárólag a vendégek által használható, terasz kis asztallal és 4 székkel


Áraink (reggeli nélkül):
 •  Patrizia 80 €/szoba/éj két főnek, illetve ha 1 fő használja is.
 •  Romantikus 90 €/éj két főnek, illetve ha 1 fő használja is.
Idegenforgalmi adó 0,50 € /fő /éjszaka
Minimum 3 éj


Felszereltség:
 • Ágynemű
 • Törölköző
 • Hajszárító
 • Tusfürdő és szappan

A ház Vicchioban Firenzétől 40km-re található Mugello területén.


Mugello Firenze észak-keleti részén helyezkedik el és a következő hegyvonulatok veszik körül: délről a Morello(892) és Giovi(992) hegység, északról pedig az Appenininek a Futa és Muraglione hágók közötti része. A főbb települések nevei: Barberino di Mugello, San Piero a Sieve, Scarpería, Borgo San Lorenzo és Vicchio.

Vicchio az a település, ami elválasztja a Mugellot a Val di Sievetől (Sieve folyó völgye). Mugello lakott részét a XIV. században alapították, mint "új Föld" (terra nuova) a Firenzei Köztársaság hatalmának kiterjesztéseként hiszen igy az északról, Romagna tartományból, jövő kereskedelmi útvonalakat is ellenőrizni tudták. Vicchio 1477-ben már önálló podestája van és az 1500-as évek elején hősiesen ellenáll VII Kelemen pápa által küldött spanyol csapatok támadásainak, hűseget fogad Firenzének és csak 1530-ban esik el amikor Firenzét is elfoglalják az ellenséges csapatok. Önállóságát 1838-ban elveszíti, amikor is felszámolják a podestát és Borgo San Lorenzo irányítása alá veszi a kis települést.

Az 1900-as években sajnos több természeti katasztrófa is súlytja ezt a részt, mint például az 1919-es földrengés, ami helyrehozhatatlan károkat okoz Vicchionak, a régi falakból és tornyokból alig marad valami. Ezt csak súlyosbitja az 1944-es bombázás.

Hírességek akik ezen a helyen születtek: Giotto, akinek szülőháza ma múzeum; Beato Angelico - egy Vicchioban található területi múzeum viseli nevét ugyanis szülőházából nem maradt semmi és Benvenuto Cellini rendelkezett itt egy házzal 1559-től egészen haláláig 1571-ig. Ez a ház ma teljesen fel van újítva és mi mást is tarthatnának ott ha nem aranyműves kurzusokat. Egy másik jelentős személyiség, aki viszont már a 900-as években született és alkotott itt Vicchioban az Don Milani, akinek életcélja volt a szegények nevelése és számos pedagógiai könyvet is írt.

A vendégek kívánsága szerint lehetőség van:
 • idegenvezetésre Firenzében
 • kerékpár bérlésére
 • lovaglásra
 • van a közelben egy uszoda
 • Forma1 pályán motor vagy autóversenyen részt venni
 • kedvükre bevásárolni egy nagy outletben
 • Bilancino tavon különböző vízi sportokat kipróbálni
 • trekking útvonalakon végigmenni
Firenzét autóval vagy vonattal is 1 óra alatt el lehet érni.
Bővebb információt olasz nyelven a Mugello honlapján lehet olvasni: turismo.mugello.toscana.itFŐZŐTANFOLYAM
...egy 1600-as évekbeli firenzei villában.
A főzés nemcsak egy konyhai munka hanem
Bővebben »
BORKÓSTOLÓ
A régi Monte Croce területén, ami először a Guidi bárok majd Firenze Püspökének a tulajdonában volt a Pazzi család megépítette saját kastélyát
Bővebben »
Szivarkóstoló - SIGARO TOSCANO
A toscan szivar 1818-ban született Firenzében mégpedig egy váratlan nyári záporeső következtében: elázott egy halom
Bővebben »
GOLF
10km-re a B&B Kingától található egy 1992-ben nyitott csodálatos golf pálya amely megnyitása után egyből Olaszország legexkluzivabb pályája lett.
Bővebben »
FACEBOOK
  
Bővebben »
HÍRLEVÉL
Név:
E-mail:
 
 
 
Magamról Általános tudnivalók Firenze története Bor&Bruschetta ház Kinga Firenzei útvonalak Képgaléria Vendégkönyv
Copyright © 2009. Tihanyi Kinga. All rights reserved.
www.ysolutions.hu