SZIVARKÓSTOLÓ

SIGARO TOSCANO

A toscan szivar 1818-ban született Firenzében mégpedig egy váratlan nyári záporeső következtében: elázott egy halom dohánylevel és elkezdődőtt igy egy természetes fermentálás.
Eleinte azt hitték, hogy tönkrement a dohány és ki kell dobni aztán a gyár igazgatója mégis ugy gondolta, hogy készitenek belőle olcsó, a szegényebb réteg számára is megvásárolható szivart. Senki nem gondolta volna, hogy ez volt a TOSCANO szivar születésének a pillanata!

Ami már Toscanaban történik: pácolás, fermentálás, halmok mozgatása, a levelek szétválasztása az erezettől, kézi és mechanikus készités, 1 hónap száritás, csomagolás.

A Toscano egy igazi Made in Italy. Nincsen pontos szabály arra, hogy kell elszivni ezt a szivart elegendő ha valaki ugy gondolja, hogy elengedi magát. Hagyományok persze vannak: a legjobb ha valaki a szivart „alla maremma” módjára szivja azaz egészben. Mit jelent ez?
A maremmai toscan részről ered ez a szokás ahol a lovászok szerettek szivarozni, de nem szállhattak le a lóról, hogy félbe vágják a szivarjukat. A „maremmai” szivarozás engedi csak meg, hogy a dohány minden aromáját igazán élvezni lehessen. Toscano szivarok - megtekint [PDF]
 
 • A szivar részei
  A Toscano csak két részből áll: boritólevél és töltelék. Ez egy nagyon fontos tulajdonsága mivel a Toscano boritólevelét Kenctucky dohányból válogatják ki a legnagyobb és hibátlan levelek közül.
 • Dohány
  Kizárólag erjesztett Kentucky dohány, tehát nem kevernek más fajtájú dohányt bele.
 • Fermentálás
  Attól függően, hogy milyen szivart készitenek a dohányt előtte 30-50 napig erjesztik.
 • Érlelés
  A Kentuckyt állandóan ellenőrzött hőmérsékleten és párán érlelik min. 4 hónaptól max. 1 évig (minél tovább érlelik annál értékesebb lesz a szivar).
 • Aroma
  A fermentálás, érlelés és a csak Kentucky dohányt alkalmazó Toscano szivar aromája intenzív, határozott.

PROGRAM:

Privátoknak vagy max. 15 fős csoportoknak látogatás a szivargyárban majd szivarkóstoló.
A szivart lehet pálinkával, borral, sörrel vagy csokoládéval kóstolni.

Ára: kb. 20,00 Eur /fő
 

Információ vagy foglalás:

Tihanyi Kinga | e-mail: dinarobe@tin.it  | tel.: 0039-3480387519